Socias, Pujol i Sala campions de les Crèdit Andorrà GSeries 2019

Miguel Socias (GS) i Ferran Pujol (GS2) ,van fer bons els pronòstics i es van adjudicar els títols de les respectives categories en les Crèdit Andorrà GSeries 2019. Els dos pilots van protagonitzar un espectacular meeting, tots dos amb màxima puntuació, que els va situar en la primera posició del podi absolut final de la G5, amb el que van mantenir sense massa dificultats les diferències amb les quals  van iniciar l’última cita del calendari del certamen andorrà de pilotatge sobre gel.

No va tenir la mateixa sort Jaume Bartumeu en la categoria de 2 Rodes Motrius (2RM). Bartumeu no va tenir el seu millor dia en el traçat andorrà i al final va ser superat pel seu company Joan Sala, que va protagonitzar un inici de meeting excel·lent però amb problemes en la final que va disputar.

Les previsions també es van complir en referència a la climatologia. La matinal es va disputar amb ambient agradable per als equips i afeccionats que van acudir al Circuit Andorra - Pas de la Casa. És evident doncs, que els organitzadors van haver de redoblar esforços perquè els pilots poguessin competir en una pista amb un mínim de condicions.
A mesura que va avançar la jornada, la temperatura va anar pujant i va tenir conseqüències directes sobre la pista. Al final, l’asfalt era visible en diverses zones de circuit.

Miguel Socias aconsegueix el doblet. 2018 categoria GS2, 2019 Categoria GS.

Miguel Socias va sortir per totes des del mateix inici. En els entrenaments lliures va marcar el millor registre, va ser l’únic participant a fer la volta al circuit en menys de 44”, i va distanciar de manera clara als quals en principi havien de ser el seu rivals directes, José Roger Chalmeta i Pedro Font, el seu company en l’equip Elegant Driver.
Per cert que després d’aquest primer contacte amb la pista, Roger Chalmeta va comentar: Tinc molt complicat aconseguir el triomf. Al meu entendre el títol se’m va escapar en la G2, quan teníem el triomf a l’abast de la mà i es va trencar el motor del nostre proto.

Els entrenaments qualificatius van seguir en la mateixa línia. Socias (44”889) va continuar ferm al capdavant de la graella de participants, seguit del seu rival directe (Roger Chalmeta). Així doncs, el pilot mallorquí va fer un pas més cap al títol, aconseguint la pole-position per a la Final A.

En la Super Special BRM, el pilot de l’equip Elegant Driver va seguir amb la seva impecable actuació, superant de manera clara a Roger Chalmeta. Una pas més, pràcticament decisiu, de Socias per a aconseguir el seu segon títol consecutiu en les Crèdit Andorrà GSeries.

Aquesta vegada les Finals no van oferir cap sorpresa, Socias i Roger Chalmeta, que sortien de la pole-position, van vèncer les seves respectives finals sense excessius problemes. L’emoció va estar en la lluita que van protagonitzar âlex Bercianos i Pedro Font per a situar-se en la 2a posició de la Final A. El mallorquí va punxar i malgrat tot va plantar cara a un Bercianos, que per un dia, va tornar a ser pilot.

Abans de rebre els merescuts trofeus Socias ens explicava com havia viscut el certamen, aquestes eren les seves paraules: Vam començar amb problemes en la nostra mecànica, en cada carrera vam anar trobant solucions que ens van permetre ser més competitius. Al final crec que hem estat a un excel·lent nivell. La progressió ha estat molt positiva, hem anat de menys a més i hem acabat a l’esglaó més alt del podi.
El pilot de l’equip Elegant Driver no va poder dissimular la seva satisfacció en recordar-li que ell ja sabia el que era guanyar en les instal·lacions del Port d’Envalira: Cert, la passada temporada vaig poder guanyar la categoria GS2 i un any després he pogut repetir l’èxit en la categoria superior. Molt content i agraït a l’equip per com s’han desenvolupat aquests dos mesos de competició.
Tampoc va dubtar de la importància que pot tenir aquest triomf de cara al futur d’aquesta mateixa temporada: M’agradaria seguir algun campionat de circuits, no hi ha dubte que l’experiència adquirida sobre el gel serà molt important.

Classificació Crèdit Andorrà Gseries GS - G5.

Ferran Pujol guanya la G5 i aconsegueix el títol de les GS2.

Els dubtes plantejats durant la disputa de la G4 van quedar molt aviat resolts. En la penúltima cita (G4) Ferran Pujol va perdre la seva imbatibilitat i semblava deixar la porta oberta a un final emocionant. La realitat va ser molt diferent i Pujol no ha donat opció als seus rivals.

En els entrenaments lliures es van començar a veure les diferències respecte a la setmana passada. Pujol va assolir un millor crono de 44”261, l’únic pilot que va baixar dels 45”, i va superar a Pol Vila, l’altre aspirant el títol, en més de 1”.

El líder de la categoria va continuar imposant-se de manera clara en la mànega qualificativa amb un crono 46”204 en la seva millor volta. La sorpresa la va protagonitzar Pep Codinach, l’”Inventor” dels GIAND, que va ocupar la segona posició també amb un temps inferior als 47” (46”943).
En aquesta qualificativa la creu va ser per a Pol Vila (48”405) que es va situar fora del top5 (6a posició). La diferència respecte a Pujol s’ampliava pel que les poques opcions que tenia Vila d’aconseguir el títol s’esfumaven de manera definitiva.

La Super Special BRM, va ser un nou èxit per a Pujol, que amb un crono de 3’40”658, va quedar per davant dels seus rivals de manera clara. Malgrat tot, els perseguidors de Pujol en la classificació provisional de la GS2, Vila i De la Casa, es van situar a continuació. El seu objectiu no era un altre que mantenir la posició en el podi. Vila ho tenia més fàcil que el pilot andorrà.

Les Finals, sobretot l’A, van ser molt emocionants. En l’esmentada Final A, De la Casa va estar a punt de sorprendre a Pujol en la sortida. No ho va aconseguir, malgrat tot va seguir a l’atac amb l’objectiu de seguir en una 2a plaça que li donava la possibilitat de mantenir la 3a del campionat. No va tenir sort es va trencar una retola del seu GIAND, va haver d’abandonar i es va quedar sense puntuar en aquesta final.
La Final B va ser més tranquil·la encara que també va haver-hi moments de molta emoció protagonitzats sobretot per un Albert Llovera que va intentar guanyar aquesta final. Al final va haver de conformar-se amb el 2n lloc.

Ferran Pujol, després de pujar al podi a rebre el trofeu de campió de la GS2, ens va comentar: Estic molt satisfet pel títol en una especialitat que no coneixia i amb un vehicle totalment nou per a mi. Sens dubte ha estat una gran experiència.

Classificació Crèdit Andorrà Gseries GS2 - G5.

Joan Sala doble vencedor y campeón en 2RM.

Joan Sala i Jaume Bartumeu, pilots que compartien el volant del VW Golf dorsal 69, es jugaven el títol de la categoria 2RM. Bartumeu va iniciar el meeting com a líder del campionat, però des de la disputa dels entrenaments lliures es va poder comprovar que el seu rival es trobava, aquesta vegada, més còmode en el traçat andorrà.
Sala va ser superior tan en la màniga qualificativa com en la super especial. En les finals tots dos pilots van tenir problemes però la balança ja s’havia decantat del costat de Sala.

Clasificación Crèdit Andorrà GSeries 2RM - G5.

Una vegada acabada la jornada d’avui, l’equip de condicionament de pista del Cricuit Andorra - Pas de la Casa es va posar a treballar per a tenir la pista en condicions per a la segona jornada del cap de setmana (diumenge dia 3). Els pilots dels Car Cross i els Side by Side seran els protagonistes. la cita és a les 8.00 hores.