José Luis García-Xevi Moreno guanyen la YXZ1000R Cup Open

•José Luis García, al costat del seu copilot Xevi Moreno, va reeditar el triomf reeixit en 2019 en OPEN.

•El YXZ1000R torna a destacar-se com un dels Side-by-Side més fiables i competitius amb cinc vehicles classificats entre les 10 primeres posicions

23 de novembre de 2020
La YXZ1000R Cup va tancar la seva temporada més curta i atípica de quantes s’han disputat amb les victòries de Javier Alarcón i Francisco Javier Pérez en la categoria ESTOC i de José Luis García i Xevi Moreno en OPEN. Totes dues parelles van repetir triomf en la X Baja TT Dehesa Extremadura, segona prova del Campionat d’Espanya de Rallyes Tot Terreny (CERTT) disputada el passat cap de setmana.

Després de l’anunci de cancel·lació de la Baixa Trans Andalusia al desembre, on estava previst que conclogués el campionat, la Baja TT Dehesa Extremadura es convertia en la prova definitiva que definiria els títols del certamen monomarca. En ESTOC, categoria reservada per a vehicles de sèrie amb lleugeres modificacions, el títol s’el van adjudicar Javier Alarcón i Francisco Javier Pérez. La parella guanyadora, amb el suport de JJR Motos, va vèncer també en la segona cita del campionat i a més va estar prop de fer-lo en la general de SSV, en la qual va acabar segona.

Per part seva, José Luis García i Xevi Moreno, els qui van arribar a liderar la prova després de la disputa dels dos primers trams del dissabte, van reeditar el triomf aconseguit en 2019 en la categoria OPEN, on competeixen els YXZ1000R modificats.

La Baja TT Dehesa Extremadura va arrencar el dissabte amb una etapa pròleg de 6 quilòmetres i dos trams en bucle de 98 quilòmetres cadascun entre les localitats de Nogueres i Almendral. El diumenge els esperaven altres 143 quilòmetres amb sortida i arribada en Alconchel. En total, prop de 350 quilòmetres cronometrats en els quals van acabar imposant-se Javier Alarcón i Francisco Javier Pérez, per davant d’uns combatius Luis Sainero i Amir Kouch, segons d’ESTOC i tercers en la general.

En tercera posició ESTOC van finalitzar els germans Caamaño, Edesio i Juan José, els que també es van imposar en l’etapa pròleg i es van emportar el premi de dos rellotges Yamaha. Van tancar la classificació Fernando Mesa i Iván Cano. Com a dada destacada, cal esmentar que en la categoria SSV van participar 13 vehicles i que d’aquests, 5 eren Yamaha. Tots ells van aconseguir acabar en el Top 10 de la general.

En el còmput global del campionat es repeteixen les mateixes posicions, amb Javier Alarcón i Francisco Javier Pérez en primera posició, Luis Sainero i Amir Kouch en segona, i Edesio Caamaño i Juan José Caamaño, en la tercera.

Mancant confirmació oficial, Javier Alarcón i Francisco Javier Pérez també s’han proclamat subcampions d’Espanya de SSV. La parella de JJR Motos, Concessionari Oficial Yamaha de ATV i Side-by-Side a la província de Cadis, va aconseguir aquest gran resultat gràcies a la gran remuntada que va protagonitzar el diumenge, amb la qual es va emportar el triomf en l’especial (en SSV) i va ser vuitena escratx.