Ian Porté en el podi dels CM-Promo de la XXXIV Pujada a Gironella - Casserres

Tercer lloc per al pilot del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACACLUB Esportiva.

Ian Porté (Silver Car S2), pilot del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACACLUB, va arrodonir una excel·lent actuació en el retorn a la competició, una vegada acabat el període estival.
En la XXXIV Pujada a Gironella - Casserres, Porté va pujar a la tercera plaça del podi de la categoria CM i a tan sols 7 dècimes d’una segona posició que en molts instants de la matinal va tenir al seu abast.

Després d’Alp, el programa horari de la pujada va tornar a la normalitat. Calor insuportable.
El programa horari proposat pels membres de l’Escuderia Gironella tenia previst iniciar la competició a les 9.30 hores del diumenge (dia 10) i fins que es donessin per finalitzades les cinc mànegues (tres d’entrenament i dues vàlides per a la classificació final) que de manera habitual es disputen en els meetings del certamen català.

També seguint el reglament del català de l’especialitat, el millor crono de les dues últimes pujades del dia, és el que es veu reflectit en la classificació final.

La intensa calor, amb temperatures que van superar els 30° en les hores centrals del dia, va ser la dificultat atípica que van haver de superar els que van assistir in-situ a la cita de la comarca del Bergadá. A favor seu van tenir la gran quantitat d’ombres que hi ha en la zona boscosa per la qual passa el traçat de la prova.

Ian Porté molt inspirat des de l’inici.
El jove pilot de l’ACACLUB i el seu equip van fer un excel·lent treball a Gironella. De la pujada inicial, que podríem catalogar de reconeixement amb el cotxe de competició (3’20”194) fins a la tercera i última d’entrenaments (3’07”776) la millora va ser espectacular.

Arribava el moment de la veritat i la incògnita era veure si Porté podria seguir la progressió o havia arribat al límit.
En la primera pujada de carrera el jove pilot de l’ACACLUB encara tenia algun segon guardat (3’05”961) que li assegurava una posició de podi.

Al final de la pujada, Ian Porté feia aquesta valoració de la seva participació a Gironella: “Ha estat un cap de setmana molt difícil, des de la primera pujada d’entrenament hem estat competint amb errada que ens ha costat la segona plaça. Dels errors també s’aprèn molt. Repeteixo, Supercontents amb el resultat”.

Dins de quinze dies, en concret el dia 15 d’octubre, Ian Porté i el seu equip tindran ocasió de seguir una progressió, que va començar a principis de temporada. L’escenari, en aquest cas, serà el de la Pujada a Ullastrell.